صفحه اصلی / آذربایجان / گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد از نقض حقوق بشر در آذربایجان جنوبی

گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد از نقض حقوق بشر در آذربایجان جنوبی

 آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، روز سه شنبه ۲ مهرماه ۱۳۹۸،  گزارش نقض حقوق بشر در ایران  را به  ۷۴مین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ارائه کرد.

به گزارش جمعیت حقوق بشر آذربایجان «ارک»، در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، سران کشورها از جمله حسن روحانی رئیس جمهور ایران، جواد ظریف وزیر خارجه و هیات همراه آنها نیز حضور داشتند.

گوترش در گزارش خود به نقض حقوق اقلیتهای ملی، زبانی و مذهبی در ایران اشاره کرد و از  تبعیضعات موجود علیه اقلیتهای قومی و مذهبی که هم در قانون ایران وجود دارد و هم عملا اعمال می شود، انتقاد کرد.

در مورد آذربایجان جنوبی، دبیر کل سازمان ملل به زندانی کردن ۱۲۳ فعال ملی مدنی آذربایجان توسط ایران اشاره کرد

آقای گوترش گفت: «یکی از آنها آقای عباس لسانی فعال سرشناس آذربایجانی می‌باشد که در ماه مارس بازداشت و ازدسامیر ۲۰۱۸ زندانی است»

او افزود: «کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد هنوز هم گزارش هائی دریافت می‌کند  مبنی بر اینکه ترک‌های آذربایجان همچنان از تحصیل به زبان مادری در مدارس منع می‌شوند. این موانع برای دیگر ائتنیکهای زبانی نیز مانند عربها و بلوچ ها و کردها هم وجود دارد.»

 دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: «دولت ایران اظهار کرده که دوره های زبان و ادبیات کردی، ترکی آذربایجانی و عربی دردانشگاهای ایران دایر شده است»

در این گزارش به اعدام کودکان، دستگیریهای خود سرانه، عدم مداوای زندانیان، ازدواج کودکان، مساله اعتیاد، آزار و اذیت معلولین و عدم رسیدگی به سلامتی آنان، تقض حقوق زنان، محیط زیست، وضعیت کارگران، بیکاری، اعتراضات و تقریبا به همه موارد نقض حقوق بشر در ایران پرداخته شده است.

دبیر کل سازمان ملل در فصل سوم از گزارش خود از دولت ایران خواسته که گزارشهای تعلیق شده در مورد میثاق های بین المللی سازمان ملل از جمله، حقوق مدنی و سیاسی، میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و کنوانسیون بین المللی رفع هر نوع تبعیض نژادی، که به ترتیب از سال ۲۰۱۳، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ به تأخیر افتاده اند را ارائه دهد. 

دبیر کل سازمان ملل همچنین دولت ایران را به رعایت ساز و کارهای سازمان ملل دعوت کرده و از دولت ایران خواسته که رفتار خود را برای رعایت کنوانسیون ها تطبیق دهد و توضیحات لازم را درباره موارد خواسته شده ارائه نماید.

در بخش های مختلف این گزارش چندین مرتبه به «تبعیض علیه گروههای اتنیکی و دینی » و «عدم رعایت حقوق اقلیت ها» تاکیده شده است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *