صفحه اصلی / آذربایجان / کتک خوری چندین آخوند و مسئول حکومتی ایران از سوی زنان آذربایجانی+ تصویر

کتک خوری چندین آخوند و مسئول حکومتی ایران از سوی زنان آذربایجانی+ تصویر

 مجتمع مس سونگون ورزقان در استان آذربایجان شرقی در راستای «کتمان ظلمی که در حق اهالی بومی روستای سونگون می کند» اقدام به کلنگ زنی مسجدی در محله رضوانشهر تبریز کرده، که در این میان حضور زنان سونگونی برنامه آنها را به هم می زند.

به گزارش گاماج به نقل از گوناز تی وی، زنان روستای سون‌گون با حضور در مراسم نمایشی و فرمایشی مراسم کلنگ زنی یک مسجد، با اعتراض به این مراسم، آخوندها و مسئولین حکومتی ایران را با کتک فراری می دهند.

بطوری که کلنگ مراسم ساخت مسجد به نام «مسجد ثامن الائمه اهالی سونگون» نیز روی زمین جا می ماند و مراسم تعطیل می شود.

در این مراسم، اهالی سونگون، مدیر کل اوقاف و امور خیریه، مدیر مجتمع مس سونگون، معاون داستان تبریز، نماینده ورزقان در مجلس حکومت ایران، فرماندار ورزقان، شهردار منطقه ۱۰ تبریز و فرماندهی کلانتری ۲۱ حضور داشتند.

زنان سونگون اعلام داشته اند که «معدن مس نزدیک ۳۰ سال است که حق آنها را نمی دهد، پس با کدامین منطق با پول اهالی سونگون و با وجود بیکاری و فقر جوانان سونگونی؛ اقدام به ساخت مسجد می کند؟!»

به گفته معترضان به این مراسم، مجتمع مس سونگون، هنوز به تعهدات خود در قبال انتقال قبرستان روستای سونگون عمل نکرده است.

در حالی که تعداد قابل توجهی از خانواده های سونگونی مستأجرند، ساخت مسجد بنام این مستأجرین با حکم کدام عقل سلیم صورت می گیرد؟

شیر زنان سونگونی یک بار دیگر نشان دادند که اینجا آذربایجان است و در کنار هر «کوراوغلو» یک «نیگار» هم هست و از حق ملتش دفاع می کند و تا استیفای کامل حقش ساکت نخواهد نشست.

معدن مس سونگون ورزقان و کارخانه تولید مس سونگون ورزقان در موقعیت روستای سونگون (بدلیل وجود منابع معدنی) واقع در استان آذربایجان شرقی واقع شده و فاصله این کانسار از شهر تبریز ۱۳۰ کیلومتر، و از ورزقان ۳۰ کیلومتر بوده و در محدوده روستای سونگون ورزقان واقع است. 

این معدن در یک منطقه کوهستانی با متوسط ارتفاع ۲۰۰۰ متر بالای سطح دریا واقع شده و بر روی کمربند مس جهانی قرار دارد. این کانسار به صورت توده نفوذی، بر روی رشته کوه‌های قره داغ قرار گرفته‌است. 

کانی سازی اصلی کانسار شامل کانی‌های مس و مولیبدن است و دومین تولیدکننده مس ایران می‌باشد.

ذخیره احتمالی این معدن بیش از یک میلیارد تن و ذخیره قابل استخراج آن (با توجه به اکتشافات انجام گرفته) حدود ۷۹۶میلیون تن برآورد شده‌است که در مجموع کل ذخایر قطعی، احتمالی و ممکن در محدوده کانسار سونگون ورزقان حدود ۱/۷میلیارد تن سنگ مس با عیار ۰/۶۱٪ است.

در این معدن غیر از فلز با ارزش مس، مولیبدن، طلا، نقره و دیگر عناصر با اهمیت به صورت فلزات همراه وجود دارند. حکومت ایران تمامی این کانی ها را به تاراج می برد و هیچ امکانات، اقتصادی، رفاهی و اجتماعی برای مردم سون گون تدارک ندیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *