صفحه اصلی / آذربایجان / مهدی کوخیان به اعتصاب غذای خود پایان داد

مهدی کوخیان به اعتصاب غذای خود پایان داد

مهدی کوخیان، فعال آذربایجانی محبوس در زندان مراغه به اعتصاب غذای خود پایان داد.

به نوشته گاماج به نقل از هرانا، این فعال ملی مدنی آذربایجان روز سه شنبه ۱۵ مردادماه ۹۸، پس از ملاقات با مادرش و با درخواست وی، پس از ۷ روز به اعتصاب غذای خود پایان داده است. دلیل پایان اعتصاب اعتصاب غذای وی اصرار مادرش بوده است.

این فعال آذربایجانی، در تاریخ ۹ مردادماه در اعتراض به «مخالفت دادستانی با اعزام وی به مرخصی استعلاجی و انتقال به مراکز پزشکی تخصصی»، با دوختن لب هایش دست به اعتصاب زده و به قرنطینه زندان مراغه منتقل شده بود.

روز یکشنبه در پی پیگیری خانواده کوخیان از مقامات قضایی، «مهدی علیمرادی» دادستان ملکان(ملیک‌کندی) در پاسخ به ابراز نگرانی آنها گفته بود «بگذارید در اعتصاب بمیرد.»

نگهداری آقای کوخیان در سلول‌های انفرادی در زمان بازداشت تحت شرایط نامناسب منجر به بروز عفونت در بخش‌هایی از بدن وی شده بود. امری که به دلیل عدم رسیدگی پزشکی به یک مشکل حاد تبدیل شده است و رسیدگی به آن از جمله مطالبات آقای کوخیان است.

با وجود توصیه پزشکان بهداری زندان مراغه برای اعزام مهدی کوخیان به مراکز درمانی خارج از زندان، دادستان از اعزام وی به بیمارستان و مرخصی درمانی جلوگیری می‌کند و پیش تر در پاسخ به پیگیری‌های خانواده کوخیان گفته است که «تا زمان برگزاری انتخابات باید در زندان بماند، بعد از اینکه نامزد مورد نظر ما رای آورد کار ما با او تمام می‌شود.»

این زندانی سیاسی آذربایجان پیشتر از سوی دادستان ملکان در پی درگیری لفظی با وی حین بازدید از زندان، به تشکیل پرونده جدید تهدید شده و همزمان از سوی یک زندانی مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.

دادستان ملکان در جریان این درگیری با اشاره به پرونده «زهرا نویدپور»، قربانی آزار جنسی «سلمان خدادادی» نماینده ملکان، وی را تهدید کرده بود که پرونده جدیدی علیه او خواهد گشود.

لازم به ذکر است که مهدی کوخیان از فعالین مدنی شناخته‌شده در شهرستان ملکان و مدیر کانال تلگرامی «شهر خبر ملکان» است.

مهدی کوخیان در دیماه سال ۹۵، با شکایت «فرهاد نریمانپور»، شهردار ملکان و «پیمان محمدپور» دادستان این شهرستان توسط پلیس فتای مراغه در شهر محل سکونت خود در شهرستان ملکان بازداشت شده بود. آقای کوخیان از همان روز بازداشت در بازداشتگاه اطلاعات نیروی انتظامی دست به اعتصاب غذا زد و سپس به زندان شهرستان مراغه منتقل شد.

او در زندان نیز در واکنش به بازداشت غیرقانونی خود با دوختن لب‌هایش دست به اعتراض زد. مدت ۲۸ روز را با همین وضعیت در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران تبریز تحت بازجویی دوباره بسر برد. وی نهایتا در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد.

این فعال ترک آذربایجانی سرانجام در اسفندماه ۱۳۹۶ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مراغه به ریاست مهدی داورنیا از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام به نفع سازمان ها، گروه ها و شبکه های مخالف نظام» به تحمل ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *