صفحه اصلی / آذربایجان / آزربایجان غربی: تایید حکم حبس فعالان رسانه ای در ماکو به دلیل انتقاد از نژادپرستی

آزربایجان غربی: تایید حکم حبس فعالان رسانه ای در ماکو به دلیل انتقاد از نژادپرستی

روز یکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۹، شعبه‌ ۱۳ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان‌(آزربایجان)غربی بدون برگزاری جلسه‌ دادگاه، رای نهایی پرونده‌ فعالان رسانه‌ای ماکو را صادر کرد و حکم یک سال حبس این دو خبرنگار آزربایجانی به دلیل انتقاد از «فردوسی» شاعر نژادپرست ایرانی را تایید کرد.

قاضی علیپور و قاضی ابراهیمی اعتراض به حکم یک سال زندان «یاور سلطانی» مدیرمسئول ماکوتایمز و «فرید محمدنژاد» ادمین صفحه‌ یوردتی‌وی را وارد ندانسته و رای اولیه را پس از اصلاح تایید کردند.

در بخشی از رای صادره آمده است: «دادگاه تجدید نظر دو ثلث مجازات مقرر در دادنامه مارالذکر را بمدت دو سال تعلیق می‌نمايد؛ ضمنا هر گاه تجديدنظرخواه از تاريخ صدور قرار تا پايان مدت تعلیق مرتکب موضوع ماده ۵۴ قانون مجازات اسالمی مصوب ۱۳۹۲ گردد قرار تعلیق لغو و اجرا خواهد.»

بدین ترتیب یاور سلطانی و فرید محمدنژاد با رای قطعی دادگاه برای سپری کردن ۴ ماه از دوران محکومیت‌شان روانه‌ زندان خواهند شد و مابقی ۸ ماه از مدت محکومیتشان به مدت دو سال تعلیق خواهد بود.

پیشتر قاضی عرفانی علمداری این دو فعال رسانه‌ای شهر ماکو را به اتهام «دعوت به کشتار با هدف بر هم زدن امنیت کشور» به یکسال زندان محکوم کرده بود.

یاور سلطانی مدیرمسئول ماکوتایمز تیرماه امسال با انتشار ویدئویی در صفحه‌ اینستاگرام ماکوتایمز با اشاره به برداشته شدن مجسمه‌های شخصیت‌های نژادپرستانه در دیگر مناطق جهان همزمان با کشته شدن جورج فلوید در آمریکا، آرزو کرده بود دیگر «مجسمه‌ فردوسی» شاعر نژادپرست و تورک ستیز فارس زبان، به میدان «هفته فلکه‌سی» این شهر بازنگردد.

آقای سلطانی به دو بیت شعر فردوسی که مضامین زن‌ستیزانه و نژادپرستاته دارند استناد کرده بود:

«زن و اژدها هر دو در خاک به، جهان پاک از این هر دو ناپاک به»

«به صد ترک بیچاره بدنژاد

که نام پدرانشان ندارند یاد»

همچنین اتهام آقای محمدنژاد انتشار فیلمی در مورد مجسمه‌ فردوسی و نیز فیلمی دیگر در مورد اراضی متصرفه در منطقه‌ آواجیق، در صفحه‌ یورد تی‌وی عنوان شده بود که آقای محمدنژاد مسئولیت آن را بر عهده دارد.

پس از انتشار این ویدئوها یاور سلطانی و فرید محمدنژاد به ترتیب با شکایت «سازمان اطلاعات سپاه و نیروی انتظامی» مواجه شده بودند.

آقای سلطانی پس از دستگیری توسط اطلاعات سپاه مدت دو روز را در زندان مرکزی ماکو سپری و سپس تا زمان برگزاری دادگاه با تعیین وثیقه و با قرار تعویق دادستانی انقلاب ماکو مبنی بر محرومیت از فعالیت در فضای مجازی، بطور موقت از زندان آزاد شده بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *