صفحه اصلی / ایران / انتقاد شدید ترکیه از «دروغ‌پراکنی گسترده رسانه‌های دولتی ایران» علیه ترکیه و آذربایجان

انتقاد شدید ترکیه از «دروغ‌پراکنی گسترده رسانه‌های دولتی ایران» علیه ترکیه و آذربایجان

خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی خبری از «دروغ‌پراکنی گسترده رسانه‌های ایران» علیه کشورش و همچنین علیه آزربایجان (آذربایجان) شدیدا انتقاد نمود.

آناتولی به عنوان باسابقه‌ترین خبرگزاری ترکیه به «دروغ‌پراکنی گسترده رسانه‌های حکومت ایران» علیه دو کشور تورک واکنش نشان داد. این خبرگزاری در بیش از ۳۰ کشور جهان در چهار گوشهٔ جهان دارای دفتر است.

آناتولی می نویسد: «اگر چه اخبار مغرضانه رسانه‌های رسمی و غیررسمی ایران علیه آنکارا و باکو از نخستین روزهای عملیات اخیر ارتش آزربایجان برای آزادسازی اراضی اشغالی خود آغاز شد، اما طی روزهای اخیر این رویکرد ابعاد تازه‌ای یافته است.»

این خبرگزاری تاکید می کند که «اخبار مغرضانه و در بسیاری موارد دروغ‌پراکنی رسانه‌های رسمی و غیررسمی ایران علیه آنکارا و باکو از نخستین روزهای عملیات اخیر ارتش جمهوری آزربایجان برای آزادسازی اراضی اشغالی خود آغاز شد، اما به نظر می‌رسد با پیروزی‌های اخیر ارتش آزربایجان بر نظامیان ارمنستان و آزادی بخش وسیعی از اراضی اشغالی، اخبار و گزارشات غیرمستند رسانه‌های ایران از درگیری‌های قاراباغ نیز ابعاد تازه‌ای به خود گرفته است.»

به نوشته این خبرگزاری: «دروغ‌پراکنی و ارائه گزارشات غیرمستند علیه ترکیه و نقش آنکارا در درگیری‌های قاراباغ کوهستانی طی روزهای اخیر محدود به چند رسانه نبوده و بسیاری از نشریات و پایگاه‌های خبری این کشور چنین رویکردی را به شکل سازمان یافته دنبال کرده‌اند.»

مثلا برخی از این رسانه‌ها در اقدامی عجیب، در خبر مربوط به موشک‌باران مناطق مسکونی شهر برده جمهوری آزربایجان توسط ارتش ارمنستان در هفتم آبان ماه جاری که منجر به جان باختن بیش از ۲۰ غیرنظامی و مجروحیت ۷۰ تن شد، از عنوان «۲۱ نظامی آزربایجان کشته شدند» برای این خبر استفاده کردند.

اگر چه برخی از این رسانه‌ها عناوین استفاده شده برای این خبر را پس از واکنش‌های صورت گرفته تغییر دادند، ولی چندین رسانه ایرانی نیز بدون ارائه هیچ سند و مدرکی مدعی انتقال برخی گروههای «تروریستی» توسط ترکیه به قاراباغ شده‌اند.

_ احتمالا وزارت امور خارجه ترکیه سفیر ایران در آنکارا را فراخواند:

براساس گزارشات دریافتی، وزارت امور خارجه ترکیه در نظر دارد سفیر ایران در آنکارا را برای ارائه توضیحات درباره اینگونه گزارشات و اخبار سراسر کذب صدا و سیما و دیگر رسانه‌های دولتی این کشور فراخواند.

در یکی از آخرین و عجیب‌ترین مورد از این گزارش‌ها، خبرنگار صدا و سیمای ایران در ایروان، با مونتاژ چندین ویدیوی مربوط به جنگ داخلی سوریه و دیگر نقاط خاورمیانه و تهیه گزارشی تصویری مدعی انتقال «هزاران تروریست‌ توسط ترکیه به قاراباغ» شده است.

این گزارش سراسر دروغ و مبتدی که توسط جرج ابراهیمی، خبرنگار تلویزیون دولتی ایران تهیه و روز هشتم آبان ماه (۲۹ اکتبر) منتشر شده، بدون ارائه هیچ‌گونه سند کتبی، شفاهی یا تصویری معتبری، اتهاماتی بی اساس و سراسر دروغ را متوجه ترکیه کرده است.

گزارشگر صداوسیمای حکومت ایران در آغاز این گزارش با نشان دادن ویدئویی که در آن چند شخص مسلح در کنار تعدادی خودرو درحال تیراندازی به اهدافی نامعلوم هستند و زمان و مکان ضبط آن مشخص نیست، ادعا می‌کند، «اینها گروه‌های تروریستی حاضر در مناطق جنگ قاراباغ بین نیروهای آزربایجان و ارمنستان هستند».

اینکه چگونه صداوسیمای حکومت ایران به عنوان سازمانی رسمی و حکومتی با استناد به این تصاویر، که نه تنها زمان و مکان ضبط آن، بلکه حتی ماهیت و هویت افراد مسلح حاضر در تصاویر نیز به هیچ عنوان مشخص نیست، ادعای حضور تروریست‌ها در قاراباغ کوهستانی را مطرح می‌کند نکته‌ای عجیب و به دور از روال استاندارد و معمول اتخاذ شده در رسانه‌های معتبر است.

در بخش دیگری از این گزارش، درحالی که تصاویر مربوط به گروه‌های مسلح و شبه نظامی در مناطق مختلف خاورمیانه نشان داده می‌شود، خبرنگار تلویزیون دولتی ایران به شکل عجیبی ترکیه را متهم به انتقال این گروهها به منطقه می‌کند. او می‌گوید: «گزارش‌های موثق منتشر شده نشان می‌دهند ترکیه در جنگ قاراباغ از آن دسته از نیروهای تروریستی استفاده می‌کند که تا پیش از این در سوریه علیه دولت این کشور (رژیم بعثی اسد) می جنگیدند.»

معلوم نیست این خبرنگار و مدیرانی که گزارش وی را منتشر کرده‌اند، اتهامات بی اساس خود علیه ترکیه را براساس کدام «منابع موثق منتشر شده» مطرح می‌کنند.

همچنین در بخش‌هایی از گزارش مذکور، خبرنگار صداوسیمای ایران با چندین فرد که به نظر می‌رسد شهروندان معمولی ارمنستان باشند، مصاحبه می‌کند و این افراد اتهاماتی را علیه ترکیه مطرح می‌کنند.

تلویزیون دولتی ایران همچنین در بخش دیگری منبع ادعاهای خود را سخنگوی ارتش ارمنستان معرفی می‌کند.

از سوی دیگر، برخی از مقامات ایرانی نیز بدون ارائه هیچ سند و مدرک معتبری، مدعی حضور گروههای تروریستی در منطقه قاراباغ بوده‌اند.

در آخرین مورد، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه این کشور گفته است: «تقریبا مطمئنیم که نیرو‌های تروریستی در درگیری‌های قاراباغ حاضر بودند و در مذاکرات اخیر و حتی قبل از آن به اطلاع مقامات آزربایجان، ارمنستان، روسیه و ترکیه رساندیم که ایران چنین چیزی را تحمل نخواهد کرد.»

افشار سلیمانی، سفیر سابق ایران در باکو با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرام خود در واکنش به اظهارات ظریف نوشته است:

«۱- چرا این موضوع را قبل از سفر عراقچی به این چند کشور اعلام نکردید؟ ۲- آیا دلیل اعلام این موضوع عدم استقبال روسیه، آزربایجان، ارمنستان و ترکیه از طرح صلح پیشنهادی ایران است؟ ۳- چرا از احتمالات سخن می‌گویید، اگر مستندات و ادله متقن و روشنی در مورد حضور نیروهای تکفیری در کنار مرزهای ایران در دست دارید چرا آنها را ارائه نمی‌کنی و با افکارعمومی مردم ایران در میان نمی‌گذارید ؟ ۴- آیا درطول یک ماه اخیر که آتش جنگ در منطقه شعله‌ور شده، نیروهای مسلح ایران شاهد تیراندازی نیروهای تکفیری به خاک ایران شده‌اند؟ یا فردی از آنها از سوی نیروهای ایرانی به دام افتاده است؟ ۵- مگر مسئولیت نظارت، کنترل و حفاظت مناطق مرزی کشورهای همسایه ایران برعهده همان کشورها نیست!؟ ۶- چرا درطول ۳۷ سال اخیر مناطق مرزی آزربایجان تحت اشغال نیروهای ارمنی بود و از طریق همین مناطق اقدامات غیر قانونی توسط ارامنه صورت می‌گرفت هیچ اعتراضی ازسوی ایران به ارمنستان مشاهده نشد؟»

سلیمانی در ادامه خاطرنشان کرده است: «آقای ظریف هیچ مسامحه و تعلل نکنید و به جای سخن گفتن دراسرع وقت نیروهای تکفیری که به خاک ایران حمله می‌کنند در دم به تیغ سربازان اسلام بسپارید و دستگیرشدگان را به مردم ایران، منطقه و جهان معرفی کنید و علیه هر دولتی که به حضور آنها کمک کرده است در مجامع بین المللی اقدام لازم را به عمل آورید.»

_ آناتولی به اعتراض میلیونی تورکهای آزربایجان جنوبی اشاره می کند:

ایران همواره از سوی میلیون‌ها شهروند آزربایجانی خود متهم به حمایت از طرف ارمنی طی بحران قاراباغ بوده است. پس از آغاز عملیات جدید ارتش آزربایجان در اواخر سپتامبر گذشته و انتشار ویدئوهای بسیاری مبنی بر انتقال تجهیزات نظامی از طریق مرز نوردوز ایران به ارمنستان، حداقل طی دو نوبت اعتراضات گسترده‌ای در شهر‌های مختلف ایران از جمله تهران، تبریز، اردبیل، زنجان و اورمو علیه رویکرد کشورشان نسبت به مساله قاراباغ صورت گرفته است.

_ آناتولی: ایران با تروریست ها همکاری می کند:

از سوی دیگر گفته می‌شود حکومت ایران به ارمنستان و رژیم اسد برای انتقال اعضای گروه تروریستی پ.ک.ک و شاخه‌های ایرانی و سوری آن یعنی پژاک و ی.پ.گ به قاراباغ کمک کرده است. این تروریست‌ها از چند دهه پیش سازماندهی و برای کشتار شهروندان بی‌گناه آزربایجان در قاراباغ به کار گرفته شده‌اند.

_ گروههای تروریستی کرد در آزربایجان جنوبی و کشتار سربازان وظیفه:

گروه تروریستی پژاک به عنوان شاخه ایرانی پ.ک.ک در ترور شمار زیادی از سربازان وظیفه و مردم عادی مناطق شمال غرب به ویژه استان آزربایجان غربی سابقه طولانی و ید طولایی دارند. اسناد و مدارک بسیاری از جمله مکالمات بی‌سیم مبنی بر حضور تروریست‌های پژاک و پ.ک.ک در منطقه قاراباغ وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *